Taller de pa de Sant Jordi

El dimarts 28 d’abril al matí, l’Albert Iglésias -mestre flequer i pastisser- va conduir el Taller del pa de Sant Jordi adreçat a un grup de vint alumnes de nivell Bàsic 2 al Centre Cívic de la Barceloneta.

Durant les prop de 2 h que va durar el taller, els assistents van tenir l’oportunitat  de conèixer de primera mà el procés d’elaboració del pa així com també els elements que el conformen. Durant el taller, l’Albert Iglésias va posar l’accent en la importància dels ingredients com ara el gluten, la farina de força, farina mòlta a la pedra, el germen de blat, el llevat mare i salvatge i el procés de fermentació, entre d’altres.

A partir de les orientacions que va donar l’Albert Iglésias, cada participant va poder elaborar el seu propi pa de sant Jordi, que es va emportar cap a casa per acabar d’enfornar-lo. Per acabar d’arrodonir el taller ambientat en Sant Jordi, el mestre flequer i pastisser va dissenyar unes roses amb una pasta de sucre refinat de llustre, glucosa, midó i fulles de gelatina.

Finalment el  taller es va tancar amb un tastet del pa de Sant Jordi, queva fer  marxar tots els participants ben satisfets d’aquesta experiència tan gustosa en tots els sentits.

Aprofitant l’ambient distès i de diàleg, l’Albert Iglésias va recomanar als assistents que agafessin l’hàbit de preguntar sobre els productes que consumeixen com a garantia de la qualitat del pa que consumeixen. I, per descomptat, els va convidar a visitar els establiments que regenta on s’hi pot comprar pa de qualitat entre d’altres productes i alhora practicar el català, per tal com són establiments adherits al programa Voluntariat per la Llengua.

 

Notícia extreta de la web: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/noticies.html?ID=13746

Be Sociable, Share!

Comments are closed.